Byte

Jag vill flytta ihop med min partner som jag inte bor med idag. Min inkomst räcker inte för hyran, kan vi båda stå på det nya kontraktet för att kunna hyra lägenheten? Det är bara jag som står i bostadskön hos Väsbyhem och jag bor redan hos er.

Kommentarer

 • Hej Amanda och tack för ditt inlägg!

  Ett byte och att söka ny lägenhet via kön är två olika saker.

  När du gör ett byte så går det inte att lägga till någon annan person på kontraktet, då byter vi namn mot namn i befintliga kontrakt.

  Om du söker en lägenhet via bostadskön kan du välja att ta med någon som du vill skriva in tillsammans med dig på kontraktet.

  I båda fallen följer vi våra uthyrningsregler som du kan läsa mer om här:

  Med vänlig hälsning
 • Hej!

  Jag vill registrera min lägenhet för byte men kommer inte på listan. Hur gör man? Undrar både hur man registrerar sig och hur jag visar intresse när jag hittat någon lägenhet.

  Tack på förhand.
 • Hej Tina!

  Det är endast våra hyresgäster som kan registrera sig för lägenhetsbyte på vår hemsida.

  Det finns också olika vägar att gå. Antingen registrerar du dig som sökande och anmäler intresse på de lediga lägenheter du är intresserad av. Du kan också annonsera via Bostadsbytet under Mina sidor. När du hittat någon som du vill byta lägenhet med fyller du och den du vill byta med i en blankett om ”Bostadsbyte” och postar till eller lämnar in till oss i Kundcenter.

  Här hittar du mer info samt blanketten för ansökning om byte:
  Byta bostad

  Hoppas du hittar nåt som lockar dig.
  Känns det som att du önskar mer guidning i hur man gör, så är du varmt välkommen att kontakta vårt kundcenter på telefonnummer 08-590 98 000 så förklarar vi exakt hur du ska göra.

  Hälsningar
 • Hej

  Jag behöver en större lägenhet. Min pojkvän har flyttat in hos mig därför behöver vi nu en större lägenhet. Har ni möjlighet att hjälpa mig att byta lägenhet inom Väsbyhem?
 • Hej Purev,

  Det finns olika vägar att gå. Antingen registrerar du dig som sökande och anmäler intresse på de lediga lägenheter du är intresserad av. Du kan också annonsera via Bostadsbytet under Mina sidor. När du hittat någon som du vill byta lägenhet med fyller du och den du vill byta med i en blankett om ”Bostadsbyte” och postar till eller lämnar in till oss i Kundcenter.

  Här hittar du mer info samt blanketten för ansökning om byte:
  Byta bostad

  Hoppas du hittar nåt som lockar dig.
  Charlotte Chef Kundservice och Uthyrning
 • Hej!
  Lägenhetsbyte. Fick min lägenhet i brunnby park 2020 i Juni. Hur länge måste jag bo där innan jag kan byta den till någon annan inom storstockholm?
  Mvh Sara
 • Hej Sara, du behöver ha bott i din lägenhet i minst ett år innan det kan bli aktuellt att eventuellt byta den mot en annan. Du kan läsa mer om hur det går till att göra en ansökan om byte här, på vår hemsida: Byta bostad

  Lycka till!
  Charlotte Chef Kundservice och Uthyrning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.