Får man grilla på balkongen?

Hej!

Är det tillåtet med elgrill på balkongen?

Mvh Niklas

Kommentarer

 • Ja, det är tillåtet att göra det.

  Tänk på att det fortfarande är brandrisk och att grill-os kan störa grannarna, grilla med sunt förnuft och ha en brandsläckare eller brandfilt nära till hands.

  Med vänlig hälsning
 • Är det tillåtet med gasolgrill på balkong eller är endast elgrill godkänt?
 • Hej och tack för en riktigt bra fråga!

  Så här står det på vår hemsida:

  "Grilla med omtanke
  Det är både trevligt och gott att grilla, men det är viktigt att tänka på att grillrök kan bli besvärande för andra om det osar in i bostaden genom öppna balkongdörrar och fönster.

  I många av våra bostadsområden har vi ställt i ordning grillplatser som du gärna får använda. Om du hellre använder en egen grill ute på gården eller på tomten om du hyr någon av våra radhuslägenheter, är det bra om du tänker på att ställa den stadigt och långt från alla byggnader och annat för att undvika att brand uppstår.

  Man ska alltid vara aktsam när man grillar och får aldrig lämna grillen utan bevakning. Se även till att släcka den när du klar för att undvika att någon riskerar att bränna sig eller att det börjar att brinna."


  Det finns inget som säger att man inte får grilla med gasolgrill på balkong, dock är det ytterst viktigt att grillen används på korrekt sätt för att undvika olyckor. Ha en brandsläckare nära till hands och skydda ytor bakom och under grillen från stänk eller gnistor. Det rekommenderas att använda en mindre vertikalgrill med uppsamlingskärl.
  Om det skulle uppstå klagomål från grannar måste man omedelbart avsluta aktiviteten och grilla på annan plats, oavsett vilken typ av grill man använder på sin balkong.

  Önskar Er en fortsatt trevlig dag och en härlig grillsäsong!

  Med vänlig hälsning
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.