Kötid

Förklara detta för mig så att  jag förstår rimligheten i det hela:

Om jag t ex står i kö hos er men bor hos Brabo och flyttar därifrån till Riksbyggen, så får jag behålla min kötid hos Väsbyhem . Inget konstigt med det. Fullt normalt.

MEN om jag bor i Väsbyhems lägenhet och flyttar t ex till Riksbyggen så förlorar jag min kötid hos Väsbyhem. Var finns rimligheten i detta? Jag har ju inte tagit någon ny lgh hos er men förlorar ändå min kötid. Förklara så det verkar vettigt.

Jag vill alltså ha kvar min kötid men flyttar från Väsbyhem den sista februari.
Hälsningar Rigmor
Rigmor Gustafsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Rigmor och tack för en bra fråga.

  Till skillnad från  många bostadsbolag så ställs du som kontraktsägare automatiskt i vår kö och samlar poäng från den dagen då ditt (nya) kontrakt träder i kraft.

  För att det då ska bli rättvist när man gör en bostadskarriär inom Väsbyhem så nollställs saldot varje gång du säger upp ditt kontrakt. Oavsett om du tecknar nytt eller inte.

  Efter som vårt system rent tekniskt inte tillåter olika handläggningsförfaranden beroende på om du tecknar nytt kontrakt inom eller utom Väsbyhem så blir det så som du beskriver.

  Den regeln är gammal och vi planerar att se över den det kommande året.

  Jag är så tacksam att du tog dig tid att skriva till oss. Jag tar det med mig till mina kollegor i ledningsgruppen i vårt fortsatta utvecklingsarbete.


  Charlotte Chef Kundservice och Uthyrning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.