Installera laddstolpe till elbil

Hej,

Undersöker möjligheten att skaffa en El-bil/Plugin Hybrid hur ställer sig Väsbyhem till att sätta upp Laddboxar från t.ex EON (https://www.eon.se/privat/elbil/laddbox.html)?

Tänker främst på hyresradhusen på Älvsundavägen men frågan borde vara intressant för fler boendeparkeringar. Detta förslag borde ligga väl i linje med era Miljömål om att "Miljö- och klimatprofilera oss"

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga!

  Väsbyhem kan i normalfallet erbjuda att uppgradera befintlig motorvärmarparkering till en laddplats. I de fallen höjs i dagsläget hyran på parkeringen med 300 kr/månad. Om man inte har en motorvärmare på sin plats, får man söka och byta till sig en.

  I just detta fall där hyresgästen står för el-abonnemanget behöver vi titta på en annan lösning.
  Vi har inget färdigt förslag i dag. Det troliga är att vi får se det som en standardhöjning av lägenheten och lägger på en fast höjning av hyran för att finansiera installationen.

  Ledtiderna för installation är runt fyra veckor.

  Skulle du vara intresserad av att höra mer så är du välkommen att ta kontakt med vår Fastighetsutveckling - Bygg & Installation via Kundcenter.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Med vänlig hälsning
 • Hej
  I dessa 300kr ingår även el förbrukning eller tillkommer denna?
 • Hej! Förlåt att du fått vänta på svar.

  I dagsläget ingår strömmen i månadskostnaden. Men vi håller i skrivande stund på att se över prismodellen.

  Förmodligen blir det så att man i framtiden betalar en månadskostnad för själva laddaren, den borde hamna i storleksordningen 150 - 200 kr, och sen betalar var och en för sin egen förbrukning.

  Alla laddare vi sätter upp idag har inbyggd elmätare som vi kan läsa av och lägga den individuella kostnaden på hyresavin.

  Hoppas att det var svar på din fråga.
  Charlotte
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.