Svarade inte på erbjudandet...

För några veckor sedan fick jag ett erbjudande på en lägenhet, jag svarade aldrig. Nu syns den inte längre. Saken är att jag inte har en egen ekonomi, längre och kan inte stå för hyran. Kan man frysa sin lägenhetsansökan, tills situationen ändras ekonomiskt? Eller betyder det att jag helt enkelt förlorar möjligheten att hyra lägenhet och hamnar längst bort i kön? Samuel

Kommentarer

 • Hej Samuel.

  Du behöver inte ansöka om bostäder för att vara så kallat "aktiv" i bostadskön. För att samla köpoäng krävs att du håller din profil aktiv, det gör du genom att logga in minst 1 gång per år, helst flera. Detta för att vara säker på att din profil finns kvar. Du kommer inte prioriteras bort på något sätt för att du inte ansöker om bostäder utan du har samma möjlighet att få en bostad som vem annan som helst (förutsatt att du har tillräckligt med köpoäng) den dagen du anser att det är dags att börja ansöka om bostäder igen.

  Vänligaste hälsningar Benjamin.
 • Fungerar det likadant, nu mär jag fått ett erbjudande men inte svarat på det? Det stog i erbjudandet att jag fick bara tacka nej till ett visst antal, sen skulle det hända något, åka ur eller så
 • Hej Samuel, det är fortfarande som Benjamin skrev tidigare. För att betraktas som "aktiv" behöver du endast logga in minst en gång per tolvmånadersperiod, inte anmäla intresse för lediga lägenheter.

  Om du har anmält intresse och får ett erbjudande om visning är det viktigt att du tittar på lägenheten och svarar på erbjudandet. Det gör du som inloggad på "Mina sidor". Du kan endast titta digitalt, på ritningarna som finns i faktabladet.

  Det viktigt att du tackar JA eller NEJ till erbjudandet. Om du inte svarar på erbjudandet med JA eller NEJ kommer du efter tre erbjudanden utan JA- eller NEJ-svar att spärras från att kunna anmäla intresse på lediga lägenheter under sex månaders tid.

  Om du tackar NEJ mer än 10 gånger under 12 månaders tid spärras du från att kunna anmäla intresse på lediga lägenheter under sex månaders tid.

  Det bästa tipset för att undvika att bli spärrad för att anmäla intresse är att du endast anmäler intresse på sådana lägenheter som du verkligen vill ha.

  Hoppas att det var svar på din fråga.
  (Uppdaterad )
 • Ok. Så lösningen är att ta bort alla områden jag haft i tresseanmälan på och sen gå in minst en gång om året, så kan jag få nya erbjudanden när min ekonomi stabiliserats?

 • Hej,

  Du kan ta bort dina intresseanmälningar du har gjort och sedan avvakta med att söka en ny bostad tills den dagen då du känner att din ekonomi har stabiliserats, men som du säger, fortsatt logga in minst 1 gång per år.

  Vänligaste hälsningar Benjamin.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.