Problem med fiskmåsar

Hej, jag undrar om ni skulle kunna hjälpa oss att få bort fiskmåsar så de inte lägger ägg på husen eller balkongerna i år. Förra sommaren så attackerade de oss när vi gick ut och barnen vågade knappt gå ut eftersom de blev så rädda.

Kommentarer

 • Hej, det är fler som frågar hur vi kan bemöta vårens utmaningar med fiskmåsarna och Väsbyhem gör vad vi kan.

  Vi har provat olika varianter för att motverka att fiskmåsarna etablerar sina nya familjer på våra tak och fågelskrämmor på taken fungerar inte någon längre tid. Det är bara en tillfällig lösning då fåglarna snabbt fattar att det är lurendrejeri.

  Alla fåglar är fredade från 1 april till 31 juli, och under den perioden är det inte mycket Väsbyhem kan göra. Hem och Hyra skriver (i maj 2020) att det du själv kan göra är:

  Om du hittar ett fågelbo på din balkong – man får inte själv flytta bo eller ägg och eftersom det kan finnas sjukdomar bland vilda fåglar, så det bästa du kan göra är att kontakta Nomor. De hjälper oss med skadedjursbekämpning, under förutsättning att boet orsakar allvarlig skada eller olägenhet. Nomor.se/kontakt

  Håll ordning på din balkong för att förhindra att fåglar bygger bon där. Som hyresgäst är du dessutom skyldig att vårda din balkong och hålla den ren från exempelvis fågelspillning. Om du inte gör det kan du bli skadeståndsskyldig.

  Mata inte fåglarna och släng inte mat på marken. Det lockar dit fåglarna, även om de till största delen äter mask och insekter.

  Om fåglarna orsakar allvarlig skada - då kan vi kalla in kommunens skyddsjägare eller anlita ett saneringsbolag. Eller kontakta kommunen och kolla möjligheten om eventuell skyddsjakt för att minska beståndet.

  Gör iså fall gärna en felanmälan till oss via webben (inloggad på Mina sidor)
  Mina sidor  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.