Rökning på balkong

Hur är det med rökning på balkongen ? Nu när det är så varmt och det röks på balkongen under. Har frågat om dom kan gå ut och röka, men dom bryr sig inte. Vi kan inte ha balkongdörren öppen för då luktar det rök i hela vår lägenhet, vi kan inte sitta ute på balkongen. Och nu i denna värme blir det nästan olidligt varmt i lägenheten när man inte kan ha korsdrag.

Skulle gärna veta vad som gäller?

Kommentarer

 • Hej och tack för en bra fråga.

  Lite beroende på vilken adress det gäller så finns olika svar. Vi har en hel del bostäder i vårt bestånd som är rökfria. Och vårt mål är att det ska bli fler.

  Bor man i ett sådant hus (Rökfritt- eller allergiboende) så är rökning är inte alls tillåten inom 20 meter från porten. Inga undantag.

  Bor man i ett "vanligt" hus så gäller att man inte får störa sina grannar inom ramen för vad som är rimligt i vardagen. Lite röklukt ibland, kanske man behöver ha överseende med, när man bor i ett flerfamiljshus. Men man måste också kunna ha sin balkongdörr öppen och skapa korsdrag utan att få in rök i sin egen lägenhet.

  Det är väldigt bra att du själv tagit kontakt med grannarna och berättat hur du känner. Det alltid det bästa första steget att ta. Nästa steg är, precis som du gör, att kontakta oss. Så att vi kan hjälpa till att förmedla och skapa förståelse.

  Störningar är svårt, eftersom alla upplever olika saker som störande eller har olika acceptans för nivåer på störningarna. Det är en subjektiv bedömning. Vi på Väsbyhem jobbar hårt för att man ska kunna leva sida vid sida - ändå.

  Jag skulle vilja att du mejlar oss på post@vasbyhem.se och berättar vilken adress det gäller. Eller så kan du snabbt och enkelt själv göra en webanmälan som inloggad på Mina sidor då kommer ärendet direkt till din kvartersvärd.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.