Förtur för senior (55+)?

Hej,

Min mamma är 62 år och hyr sin lägenhet som andrahandshyresgäst av Upplands Väsby kommun.

De säger nu upp hennes kontrakt och hon måste lämna lägenheten i slutet av denna månad.

Min fråga är om ni kan hjälpa min mamma att hitta en lägenhet som passar henne så snart som möjligt? Har ni på Väsbyhem någon form av förtursansökan eller korttidskontrakt?

Med vänliga hälsningar,
Reem

Kommentarer

 • Jag förstår att det är en svår och orolig situation att hamna i.

  Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag som hela tiden jobbar hårt för att fler ska kunna bo och trivas i Upplands Väsby. Vi äger och förvaltar ca 4700 lägenheter i vårt ordinarie bestånd och det är nu ungefär 37.000 personer som står i vår bostadskö och önskar flytta till oss.

  Emellanåt kommer det ut lägenheter i vårt bestånd med riktigt kort tid till inflytt. Vi kallar dom för "Bostad direkt". De lottas ut bland alla som anmält intresse för lägenheten och ger samma chans till kontrakt för alla, oavsett hur länge du stått i vår bostadskö. Du kan läsa mer om det här:

  https://www.vasbyhem.se/artikel/sa-har-soker-du-bostad

  Vårt uppdrag är att förmedla och förvalta lägenheterna enligt vår policy och en av våra starkaste värderingar är att alla ska få samma chans till ett förstahands hyreskontrakt hos oss. Vi tillämpar inte förtur för någon och kraven på inkomst är lika för alla. Vi varken kan eller vill bedöma vem i vår kö som allra mest behöver en bostad.

  Vi är också ett kommunalt bolag som leds av en kommunalpolitisk styrelse.
  Det jag därför tänker är vägen att gå för att uppmärksamma ditt ärende hos de som är ansvariga för de besluten som tagits – är att du vänder dig till kommunen.

  Nu vet jag inte exakt vem du ska vända dig till, men det tror jag att dom har koll på i deras kundservice, Väsby Direkt:

  https://upplandsvasby.se/ovrigt/kontakt.html
   
  Tack för att du tog dig tid att skriva till oss och tveka inte att höra av dig igen om det är något mer eller annat vi kan hjälpa dig med.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.