Vägglöss i Centrum

Vad är aktuell situation beträffande vägglöss i Väsby Centrum. Det går rykten om att det är spritt i hela huset och att vägglöss faller ner från taken.
Margareta Mikaelsson

Kommentarer

 • Hej, så bra att du hör av dig till oss med din fråga om vägglöss!
  Vi på Väsbyhem har varit med på ett gemensamt möte (måndagen den 16/10) med Centrumledningen och verksamheterna på låghuset Dragonvägen 88–90.

  Anticimex var på plats och gav svar på tal om ämnet gällande vägglöss. Sakkunniga från Anticimex berättade det är en minimal risk för vägglössen att sprida sig vidare från Dragonvägen 88.

  Förebyggande åtgärder som exempelvis gedigen städrutin efterlevs redan, och verksamheterna kommer även se över soffgrupper för att minska risken ännu mer.

  Det finns i skrivande stund ingen etablering av vägglöss i Centrum. Visst kan individuella vägglöss synas/hamna på marken för de som har oturen att bära med sig skadedjuret i samhället, men de överlever inte länge och tar sig inte långt utan att ha en värd att livnära sig på. Vägglöss kan inte flyga eller hoppa, och är inte skadedjur som kryper längre sträckor. Största risken att drabbas är om man själv tar med sig skadedjuret genom att ta in möbler eller sängar, samt föra med sig det i bagaget genom kläderna.

  Vill du veta mer om vårt arbete gällande skadedjur så hittar du mer information här:
  Vägglös i centrum

  Önskar dig en fin dag!
  Linda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.