Varmvatten

Jag bor på Hagvägen, och undrar varför vi inte kan betala varmvatten efter förbrukning, som är vanligt vid era övriga hyreslägenheter????
jag har ställt frågan tidigare, och vill ha ett svar...…..

Kommentarer

 • Debitering av varmvatten (IMD)


  På grund av ett tekniskt fel kan vi inte längre garantera att varmvattendebiteringen är korrekt. Vissa lägenheter får felaktig debitering och andra får ingen alls. Dessvärre finns det inte längre några reservdelar till mätsystemet vilket gör att det inte går att reparera.
  Med anledning av detta har vi från och med nu tagit bort både rabatten och den individuella varmvattendebiteringen. Du blir fortsättningsvis debiterad vanlig hyra där varmvattnet ingår.
  Vi beklagar detta och kommer att göra en utvärdering för att se om vi kan ersätta mätsystemet med ett annat för att kunna fortsätta med IMD även på din adress.

  Har du några frågor gällande denna information är du välkommen att kontakta Magnus Byberg på Väsbyhem via e-post magnus.byberg@vasbyhem.se eller genom vårt Kundcenter telefon 08-590 980 00.

  Vänliga hälsningar
 • Detta gäller dessa adresser:

  ALLÉVÄGEN 16-20/RUNBYVÄGEN 13-17/TRÄDGÅRDSVÄGEN 1-7
  HAGVÄGEN 35-73
 • Jag vill gärna få en förståelse av hur Väsbyhem debiterar varmvattenförbrukningen. På min hyresfaktura anges förbrukningen till ett visst antal kubikmeter á  43,44 medan rabatten anges till ett visst antal kubikmeter á - 1,00 kr. Hur hänger detta ihop? Vad menas?

  Tack på förhand för att ni hjälper mig förstå hur ni tänker!

  Bästa hälsningar
  Henry Perneborg
 • Hej Henry!

  Tack för frågan!
  Nedan kommer en förklaring från vår Drift-tekniska avdelning:

  Förbrukningen mäts i varje lägenhet och den multipliceras med 43,44 för att få fram kostnaden för vattnet.
  Rabatten räknas fram på samma sätt i hyressystemet men eftersom det är ett fast belopp så den multipliceras med 1 kr för att få fram rätt rabatt. Att det sedan står kubikmeter på den raden också beror på att det är en hårdkodad textrad i systemet som inte går att ändra.

  Med vänlig hälsning
  Magnus Byberg
 • Tack Magnus för ditt klargörande. Men jag måste fråga dig hur man har räknat fram den fasta rabatten. Var kommer den siffran från? Den är väl inte tagen ur luften?

  Bästa hälsningar
  Henry Perneborg
 • Hej igen!

  Rabatten är framräknad från tre referenshus i Runby där vi mätte vattenåtgången innan vi införde debitering. Den förbrukningen slogs sedan ut per kvadratmeter.
  Då kom vi fram till att en normal förbrukning låg på 0,65 m³ varmvatten/m² boyta/år.
  Det är det man får som rabatt.

  Med vänlig hälsning
  Magnus Byberg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.