Anmärkning

Jag står i kö och får erbjudande om lägenheter.
Jag har anmärkningar sen snart 1 år tillbaka som vart betalda direkt.
Sen står det så här på eran sida

"Du får inte ha några skulder eller betalningsanmärkningar hos Kronofogdemyndigheten. Vid äldre anmärkningar och skulder som inte rör boendet görs en särskild prövning."

Jag har blivit nekad direkt i telefon men skulle vilja veta va ni menar med anmärkningar och skulder som inte rör boendet?
Mina anmärkningar har ingenting med boendet att göra dessutom har jag en hyra som är det dubbla mot dom jag har sökt hos er.
Har hyrt lägenhet hos er sen många år tillbaka men aldrig missat en hyra och inte där jag bor idag heller.


Kommentarer

  • Hej Anders,

    Precis som vi skriver på hemsidan får du inte ha några nyare skulder eller betalningsanmärkningar hos Kronofogden för att få möjlighet att teckna kontrakt med Väsbyhem. Gränsen för att vi ska bedöma en skuld/anmärkning som gammal eller ej aktuell längre, är två år.

    Beroende på vad skulden avser, hur gammal den är och hur den samlade bilden av dina förutsättningar att kunna ta ansvar för ett kontrakt hos oss ser ut, kan vi ibland göra en individuell prövning. Oftast handlar det då om att man har ett i övrigt prickfritt förflutet, bra referenser från tidigare boende, en skuld som inte rör boendet samt är väldigt nära att passera två år från det att skulden var aktuell.

    Hoppas att det var svar på din fråga. Tveka inte att ringa eller mejla oss om du vill ha mer specifik information som rör just ditt fall.
    Charlotte Chef Kundservice och Uthyrning
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.