Corona och äldreboende

Hej. Räknas Sandavägen 18 A som äldreboende med besöksförbud? Jag har en särbo och nu undrar vi om det är förbjudet för henne att besöka mig. Så som jag bor, så skulle hon inte riskera att smitta någon, om hon var smittad själv. Jag kan inte längre smitta någon, för jag har redan haft covid-19 och varit frisk i ett par veckor nu.

Kommentarer

 • Hej Ari och tack för din fråga!

  Sandavägen 18 A räknas inte som ett så kallat "äldreboende" där äldre vårdas med personal utan är ett seniorboende, ett vanligt boende som är anpassat för seniorer som klarar sig själva i sitt hem.
  Det finns inget förbud för besök här, vi rekommenderar ändå Er alla att tänka på att inte umgås i större sällskap och hålla avstånd från varandra, detta för att inte riskera att smitta någon om man skulle vara sjuk eller smittbärare.

  Så det är inte förbjudet för din särbo att hälsa på dig i ditt boende, tänk på att hålla Er i den egna bostaden vid besök och undvik de gemensamma ytorna tills det blir bättre tider igen. Tvätta händerna ofta och hosta eller nys i armvecket, försök att undvika resor både i och utanför landets gränser.

  Vi önskar Er en Glad Påsk och trevlig långhelg!

  Vänligaste hälsningar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.