Uppsägningstid på lägenhet

Jag undrar är ni jätte hårda på tre månaders uppsägningstid på en lägenhet? Jag sitter för närvarande på en ungdomslägenhet och söker andra lägenheter dock så är inflytt allt från en månad till några veckor.
Kan ni göra undantag på dessa tre månader? / Maria

Kommentarer

 • Hej Maria och tack för din fråga!

  Enda gången vi frångår regeln om tre månaders uppsägning är vid dödsfall eller när man måste flytta till ett särskild boende. Vi har den regeln för att det tar tid att handlägga en uthyrning och hitta ny hyresgäst.

  Det som ingår är att vi besiktar lägenheten, publicerar den och väntar in intresseanmälningar. Sedan ska alla sökande (15 personer) som fått erbjudande titta på lägenheten och svara ja eller nej. Efter det samlar vi in inkomstuppgifter och intyg och till sist när vi har en godkänd sökande så ska det skrivas kontrakt. Samtidigt kan en handläggare arbeta med flera lägenheter och hålla kontakt med många sökande och befintliga hyresgäster.
  Hoppas du förstår att vi inte kan göra några undantag.

  Det du kan göra är att meddela oss vid uppsägningen att du önskar lämna bostaden tidigare och att du vid visning av din bostad pratar med de som kommer och hör ifall någon kan tänka sig att flytta in tidigare. Då kan du och den som får kontraktet göra en skriftlig överenskommelse om vilket datum han eller hon flyttar in. Viktigt att veta är att du fortfarande är ansvarig för lägenheten så länge ditt kontrakt är giltigt.

  Lycka till med ditt bostadssökande och hoppas du hittar något som passar dig snart!

  Med vänlig hälsning

  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.